27 August, 2017
Salata Tabbouleh
Comments : 1 Posted in : Salate on by : Flory Kitchen
- Timp de preparare : 15 min.
- Pentru : 4-6 pers.
O reteta cu specific libanez , in traducerea ei salata de patrunjel , este o salata foarte gustoasa , satioasa si foarte sanatoasa . De departe cel mai cunoscut preparat libanez, salata tabbouleh este un adevarat deliciu . Necesita putin timp de preparare si cu siguranta va v-a placea .In tarile arabe este foarte des intalnita ,insotind aproape orice fel de preparat . Se preparara de obiei cu bulgur – un grau spart si decorticat sau chiar cus-cus. Patrunjelul este vedeta acestui preparat si daca de obicei il folosim sa asezonam diverse preparate , acum el este cel care va fi asezonat cu rosii si bulgur !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 1 ceasca (o masura) bulgur
- 3 cesti apa clocotita
- 3 rosii
- 2-3 legaturi patrunjel
- frunze de menta
- sucul de la o lamaie
- sare
- piper
- ulei de masline
Pentru inceput fierbem apa si o adaugam intr-un bol peste bulgur. Acoperim si il lasam sa se hidrateze 10 min.
Intre timp taiem rosiile cubulete , patrunjelel si menta . Amestecam totul , asezonam cu sare si piper,ulei de masline si zeama de lamaie si salata noastra este gata !
Pofta buna si gatiti cu pasiune !
One thought on : Salata Tabbouleh
.Este delicioasa am incercato.