Home / Salate / Salata Tabbouleh
27 August, 2017

Salata Tabbouleh

Comments : 1 Posted in : Salate on by : Flory Kitchen

  •     Timp de preparare : 15 min.
  •     Pentru : 4-6 pers.

O reteta cu specific libanez , in traducerea ei salata de patrunjel , este o salata foarte gustoasa , satioasa si foarte sanatoasa . De departe cel mai cunoscut preparat libanez, salata tabbouleh este un adevarat deliciu . Necesita putin timp de preparare si cu siguranta va v-a placea .In tarile arabe este foarte des intalnita ,insotind aproape orice fel de preparat . Se preparara de obiei cu bulgur – un grau spart si decorticat sau chiar cus-cus. Patrunjelul este vedeta acestui preparat si daca de obicei il folosim sa asezonam diverse preparate , acum el este cel care va fi asezonat cu rosii si bulgur !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 1  ceasca (o masura) bulgur
  • 3 cesti apa clocotita
  • 3 rosii
  • 2-3 legaturi patrunjel
  • frunze de menta
  • sucul de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Pentru inceput fierbem apa si o adaugam intr-un bol peste bulgur. Acoperim si il lasam sa se hidrateze 10 min.

Intre timp taiem rosiile cubulete , patrunjelel si menta . Amestecam totul , asezonam cu sare si piper,ulei de masline si zeama de lamaie si salata noastra este gata !

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

1 COMMENT

One thought on : Salata Tabbouleh

  • Cris
    September 13, 2017 at 7:09 am

    .Este delicioasa am incercato.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *