22 July, 2017
Sangria cu vin rosu

Timp de preparare : 10 min
Sangria este o bautura racoritoare slab alcoolizata , pe baza de vin rosu si fructe ,de origine spaniola sau portugheza , preferata si de argentinieni . Asemeni unui punch englezesc , foarte aromata este bautura vedeta pe terase si nu numai a spaniolilor.
Se prepara in mai multe variante , cea originala fiind rosie ca focul-respectiv realizata din vin rosu , apoi au aparut si alte variante mai ligh divers aromatizate adaptata mai multor gusturi . Fie ea rosie sau alba , sangria ramane prin excelenta o bautura indragita de cunoscatori si savurata cu placere in zilele toride de vara !
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 750 ml vin rosu sec sau demisec (dupa prefeinta)
- 70 ml brandy sau lichior de portocale – optional
- 2 lg zahar brun
- 2 portocale feliate
- 1 mar verde ( granny smith) feliat
- 2 piersici feliate
- 250 ml suc proaspat de portocale sau apa minerala
- 2-3 stele de anason
- fasii din coaja de portocala
- cuburi de gheata
Intr-o carafa adaugam cuburile de gheata , fructele si apoi vinul rosu rece si zaharul . Amestecam putin ingredientele apoi adaugam coniacul sau lichiorul dupa preferinta , sucul de portocale si mirodeniile. Lasam 10-15 minute sa se aromatizeze bautura si servim !
Va recomand cu drag sa incercati reteta si va doresc o vara minunata in compania unei Sangria !