29 May, 2017
Salata cu pere si nuci
Posted in : Salate on by : Flory Kitchen
Indiferent de anotimp o salata este reconfortanta si bine venita..
Putem servi acesta salata ca atare la cina,ca fel principal alaturi de o bagheta sau niste paine prajita asezonta cu ulei de masline si cimbru sau alaturi de o friptura si de ce nu acompaniata de un pahar de vin alb demisec cu note florale…..
Aceasta salata a placut foarte mult familiei mele si va asigur ca va v-a face seara incantatoare!
Sa prezentam ingredientele….
Pentru salata avem nevoie de:
- o salata verde mare
- 250g mix de salata(rucola,radichio,frunzulite de sfecla etc,ce preferati voi,cat mai divers colorata)
- 100g miez de nuca usor uscat in cuptor
- 150g branza gorgonzola sau roquefort
- 4 pere rouge de marime medie
Pentru dresing avem nevoie de:
- 50 ml ulei de masline sau din samburi de struguri
- sare dupa gust
- 50 ml otet balsamic sau zeama unei lamai
Modul de preparare:
Spalam si uscam salata dupa care o rupem in bucati porivite cu mana.Este foarte imporatant ca salata sa fie rupta si nu taiata,asta ca obicei general…apoi o asezam intr-un bol sau un platou incapator.
Trecem la pasul urmator , spalam si uscam perele pe care le taiem 1/6 in functie de marime. Intr-o tigaie neaderenta adaugam putin ulei de masline sau vegetal si 25 g unt.Imediat ce tigaia este incinsa asezam feliile de pere pe care le rumenim usor pe ambele parti,iar spre final adaugam putin otet balsamic si le lasam sa se caremelizeze usor ,dupa care le scoatem pe un prosop de hartie.
Dupa ce s-au racit, asezam feliile de para peste salata din bol,rupem in bucatele mici branza si o presaram deasupra,apoi miezul de nuca taiat grosier.
Pentru dresing amestecam uleiul de masline cu otetul balsamic si sarea intr-un bol mic si inainte de a servi salata adaugam dresingul in fir subtire.
Sper sa va placa acesta salata si sa o incercati si voi!
Pana data viitoare , Gatiti cu pasiune!