28 May, 2017
Pate de casa
Posted in : Aperitive on by : Flory Kitchen
- Timp de pregatire : 45 min
Este o reteta simpla , usor de facut si reprezinta un aperiv sau o gustare rafinata si gustoasa .
Ingredientele sunt urmatoarele :
- 1 kg ficat de pui
- 100 g unt 82 % grasime
- sare
- piper
- 50 ml smantana lichida 35 % grasime
- o lingura de coniac
- 500 ml lapte
- 2 linguri ulei
- extra unt pentru uns vasul
- patrunjel pt. decor
Pentru inceput alegem un vas de ceramica pentru pate-ul nostru , eu am ales un vas ramekin dar puteti alege orice alt recipient pe care il aveti . Vasul il ungem cu unt si il lasam deoparte….
Punem ficateii bine spalati si curatati de pielite in lapte si il lasam 10 – 15 min. Intr-a tigaie non aderenta punem o lingura de unt si uleiul , dupa care adaugam ficateii pe care i-am scurs bine ….lasam sa se gateasca inabusit mai adaugind apa din cand in cand . Cand sunt bine patrunsi ficateii ii punem intr-un bol mai inalt si ii pasam cu un mixer vertical sau in blender .Adaugam sare , piper, coniacul si mixam ,apoi incorporam untul moale si smantana pana avem un aestec omogen si potrivit de tare , preferabil cremos si fin…transferam amestecul in vasul pregatit anterior si il aplatizam cu o lingura sa nu ramana bule de aer .
Deasupra topim niste unt pe care il turnam peste pate-ul nostru pentru a nu se oxida , adaugam o crenguta de patrunjel in untul topit si dupa ce am acoperit vasul cu film alimentar il introducem la frigider cateva ore sa se intareasca …
Savurati cu placere si Gatiti cu pasiune!