Home / Deserturi / Prăjitură pufoasă cu mere și tonka
4 November, 2019

Prăjitură pufoasă cu mere și tonka

Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen

O bunătate de prăjitură…pufoasa,aromată si delicioasă ! Parcă ar fi un nor dulce și înmiresmat! Datorita siropului de tonka desertul nostru capătă note savuroase deosebite și duce prăjitura la un alt nivel!

În lipsa siropului puteți folosi o boaba de tonka pe care o mărunțiți și o adăugați în aluat sau peste mere…. De asemeni boabele de tonka se folosesc în orezul cu lapte pentru aromatizare sau în alte băuturi calde… V-il recomand cu drag.. Dar, mai bine sa prezentam ingredientele și modul de preparare :

Pentru aluat

  • 130 g făină
  • 2 oua
  • 70 ml ulei
  • 125 g zahar
  • 115 g unt moale
  • 65 ml sana sau lapte bătut
  • vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sirop de tonka
  • 1+ 1/2 măr

 

Pentru firimiturile butter crumbs

  • 25 g faina
  • 25 g amidon
  • 30 g lapte praf
  • 10 g zahăr
  • 45 g unt topit

Începem cu aluatul…. Mixam untul moale împreună cu zahărul,  apoi adaugăm pe rand câte un ou. După care uleiul și mixam pana compoziția este spumoasa și s-a deschis la culoare. Este timpul sa adaugăm sana, vanilia, siropul tonka și faina cu praful de copt. Amestecam și turnam aluatul într-o forma cu hârtie de copt. Peste aluat așezăm cubulețele de mere și asezonam cu scorțișoară măcinată. Coacem la 180 de grade pentru aproximativ 30 min pana ce prăjitura este coapta.

Acum putem prasara peste stratul de mere aluatul sfaramicios pe care îl obținem amestecând la un loc faina, amidonul, laptele praf și zaharul omogenizare cu untul topit. Mai coacem prăjitura 5 min pana devine aurie.

Putem pudra cu zahar și decora cu chipsuri de mere….

Pofta bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *