Home / Aperitive / Dulceață de ardei iute
26 October, 2019

Dulceață de ardei iute

Posted in : Aperitive, Conserve on by : Flory Kitchen

Un gust excepțional, dulce și totuși spicy….Ardeiul iute încununează de această dată o dulceață extravagantă și mai puțin convențională și anume Dulceața de ardei iute!

Servită cu brânzeturi rafinate, mezeluri sau fripturi suculente, aceasta dulceață da o notă deosebită oricărei mese elegante! Asa ca, sa prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 600 g ardei iute
  • 3 ardei kapia
  • 125 ml oțet balsamic
  • 600 ml oțet de vin
  • 500 g zahar alb
  • 3 linguri zahar brun
  • 5-6 cuișoare

Ardeii iuți spălați și uscați, ii secționam pe lungime și îndepărtăm semințele și cotoarele. Procedam la fel și cu ardeii kapia. Ii mărunțim într-un robot de bucătărie și ii adaugăm într-o cratiță împreună cu oțetul, zaharul și restul ingredientelor. Dam totul la foc mic și fierbem dulceața pana scade lichidul și are consistența dorită. Punem dulceața fierbinte în borcane uscate și o punem la păstrare pana când pregătim ceva bun să i se alăture!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *