Home / Deserturi / Kunefe/Kataif cu brânză
9 September, 2019

Kunefe/Kataif cu brânză

Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen

Kunefe…. Un desert foarte popular în Turcia și  Tarile Arabe de altfel, foarte simplu de pragatit și foarte gustos!

Cum poate  ceva atât de simplu sa fie atât de bun….?! puteți afla doar încercând reteta!

Să prezentăm ingredientele și modul de preparare :

  • 500 g kataif proaspăt (crud)
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • coajă de lamaie
  • 100 g unt
  • 200 g brânză mozarella
  • fistic mărunțit

Începem cu siropul… Punem la fiert apa cu zahărul și aromele. Fierbem cam 10 min și lasăm deoparte.

Kataiful crud îl portionam în jumătate și cu ajutorul unui cuțit îl mărunțim bine. Ungem cu unt din belșug și adaugăm jumătate din kataif. Presa bine și stropim cu untul topit. Adaugăm mozarella tăiată în felii subțiri și acoperim cu restul de kataif. Presa foarte bine și punem la foc potrivit verificând gradul de rumenire. Apoi întoarcem desertul pe partea cealaltă ajutându-ne de o farfurie și gătim în continuare pana kunefe ul are o culoare rumena și frumoasă.

Apoi insiropam și presaram fistic măcinat. Putem servi cu înghețată de vanilie…

 

Poftă bună și gătiți cu pas

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *