Home / Fripturi / Iepure la cuptor cu ierburi aromatice
27 May, 2019

Iepure la cuptor cu ierburi aromatice

Posted in : Fripturi, Mancaruri on by : Flory Kitchen

Prezent pe masa nobililor sau chiar a saracilor inca din vremuri indepartate , iepurele tratat astazi ca si delicatese …este un preparat cu carnea alba ,frageda si sarac in colesterol!

In cautarea mea de a diversifica putin meniul familiei , am ales ca vedeta de pe masa mea sa fie iepurele !

Asa ca , mi-am propus sa impartasesc cu voi aceasta reteta delicioasa !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • un iepure de 1.5 kg
  • 200 ml vin alb
  • 3 catei usturoi
  • 40 ml otet balsamic alb
  • salvie
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare
  • piper sichuan
  • ulei de masline
  • mix condimente pt.vânat

Transam iepurele. Îl asezonam cu mixul de mirodenii pentru vânat și pregatim marinada…. Intr-un robot de bucătărie adaugam salvia, cimbru, ulei de măsline, usturoiul, piperul sichuan, oțetul balsamic, un pic de vin și mixam pana obtinem o emulsie. Turnam marinada peste carne și masam carnea pentru a se acoperi bine. Lăsăm iepurele sa stea la rece cam 8-10 ore sau peste noapte.

După care, încingem puțin ulei într-o tigaie și gatim iepurele cât sa ii dam culoare. Apoi transferam carnea într-un vas pentru cuptor, adaugam vinul alb și rozmarin. Acoperim vasul și îl dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 40-50 min pana ce iepurele este suficient gătit.

Putem servi alături de orice garnitura dorim!

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *