Home / Supe/ciorbe / Ciorba cu spanac
13 May, 2019

Ciorba cu spanac

Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen

O reteta de sezon , care imi aminteste de copilarie si de bunica mea ,foarte gustoasa si care primeaza prin simplitate !

Din ingrediente sanatoase si hranitoare care vor pune in valoare preparatul nostru putin cam rustic !

Sa  prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 600 g spanac proaspat
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2-3 tije telina apio
  • o ceapa
  • 1 pastarnac
  • 100 g rosii cuburi ( din conserva )
  • 500 ml bors
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • o legatura leustean

Spalam spanacul si il lasam la scurs intr-o sita . Eu am folosit spanac baby dar la fel de indicat este si spanacul obisnuit ….preparati cu ce aveti la indemana .

Pregatim legumele pe care le taiem dupa preferinta…ceapa,ardeiul , pastarnacul in cubulete mici iar morcovul il razuim . Intr-o cratita adaugam ulei de masline si calim legumele cu putina sare . Apoi adaugam apa 2-3 l si lasam sa fiarba .

Pentru spanac putem opta pentru doua modalitati de preparare si anume….il gatim la aburi ,asa cum am procedat eu sau il oparim propriu zis .

Eu am pus spanacul intr-o sita deasupra cratitei in care fierb legumele si l-am lasat 3-4 min dupa care l-am deoparte , apoi l-am taiat. In felul acesta am scutit si timp , dar am si salvat mai multe substante nutritive , deoarece fiind gatit la aburi spanacul si-a pastrat multe din proprietati .

Intre timp pregatim omleta din cele 6 oua asezonate cu sare si piper. Intr-o tigaie cu ulei de masline gatim ouale . procedam ca la o omleta obisnuita…numai ca , dupa racire feliem omleta in cubulete de marime potrivita .

Asa ca , dupa ce am gatit spanacul ..l-am taiat ,iar cand legumele au fost suficient fierte , l-am adaugat in ciorba impreuna cu rosiile si omleta feliata . Am mai lasat sa fiarba impreuna cam 5 min dupa care adugam borsul si leusteanul .

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *