Home / Mancaruri / Mâncare de spanac
4 April, 2019

Mâncare de spanac

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

Spanacul…. Mereu la mare căutare primăvara!  Bogat în vitamine și minerale foarte sănătos și gustos indiferent de modul în care alegem sa îl pregătim !

Cel mai important aspect este sa nu îl gatim agresiv,deoarece pierdem o mare parte din substanțele nutritive. În cazul în care nu îl consumam în stare cruda în salate, este bine de știut ca blansarea și gătirea termica sa nu depășească câteva minute!

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 2 kg spanac proaspăt
  • o ceapa
  • 2-3 Lg pasta tomata
  • sare și piper
  • nucșoară măcinată după gust
  • ulei de masline
  • 4 ouă…sau în funcție de nr.de persoane, eu am pregătit pt. 4 pers.

Curatam spanacul de eventuale cotoare și îl spălăm bine cu apa rece. Într-o oala fierbem apă în care am adăugat putina sare. Când apa clocotește scufundam spanacul câteva minute pana se înmoaie dar avem grija sa nu fiarbă decât 2-3 min pentru a nu distruge clorofila. Scurgem apoi spanacul într-o sita și îl clătim cu apa foarte rece din abundentă sau îl adaugam într-un bol mare de apa și gheata pentru aș păstra culoarea. Ambele procedee au rezultatul scontat, asa ca îl alegeți pe cel care vi se pare mai ușor . Îl scurgem bine și îl tăiem.

Intr-o cratiță adaugam ulei de măsline și ceapa tocata mărunt. Călim, după care adaugam pasta tomata și putina apa urmând sa adaugam și spanacul tăiat. Asezonam cu sare, piper și nucșoară după gust. Lăsăm sa se gătească la foc mic aproximativ 5 min adăugând apa dacă consideram necesar. Mâncarea nu trebuie sa abunde în lichid dar trebuie să aibă atât cât e necesar pentru a se găti . La final adaugam deasupra în mici cuiburi  ouăle, acoperim cu capac și lăsăm 2-3 min pana sunt gătite ouăle .

Poftă bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *