Home / Deserturi / Biscuiți de casă
12 January, 2019

Biscuiți de casă

Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen

Fără doar și poate…un desert al copilăriei noastre ! Foarte fragezi și delicioși acești biscuiți ne bucurau după – amiezile în anotimpul rece și dacă mai alăturăm și un pahar cu lapte….sunt minunați….ca și versurile ce urmează :

Fie omul cât de mic

Dimineața bea laptic

Ba chiar, dacă-i spilcuit,

Moaie-n el și-un biscuit!

Așa că, dragii mei sa prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 5 oua
  • 180 ml lapte
  • 450 g zahăr
  • 300-340 ml ulei
  • 2 lg amoniac
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1,200 kg făină

În vadul mixerului adaugam ouăle, zaharul, sarea și vanilia și omogenizam. Incalzim lapte cât sa fie fierbinte și dizolva în el amoniacul pe care îl adaugam în bol împreună cu uleiul. Urmează să incorporam făina pana obtinem un aluat consistent  și elastic dar nu foarte vârtos..il înveli în folie alimentara și îl lăsăm 30 min.la rece sa se odihnească.

Aluatul îl trecem prin mașina de tocat la care am fixat forma de biscuiți. Ii asezam în tava pe hârtie de copt și ii dam la cuptorul preîncălzit 10-15 min maxim în funcție de cuptor. Recomandat la 220 grade .

Pofta bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *