Home / Paine/Patiserie / Pâinea soarelui
6 September, 2018

Pâinea soarelui

Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen

O pâine rumena și pufoasă, asemeni unui colac, foarte îmbietoare și potrivita a fi servită alături de orice doriți!

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 500 ml apa calda
  • 1 kg făină
  • ulei de măsline
  • sare
  • zahăr
  • 40 g drojdie

Intr-un bol adaugam ulei de măsline, apa călduță aproape toată, sarea…iar drojdia o amestecam cu zaharul și apa rămasă pana se dizolva. O adaugam în bol urmata de faina cernuta. Frământăm aluatul și îl lăsăm la dospit asezandu-l într-un baneton. După ce a crescut, împărțim aluatul în jumătate formând din fiecare bila de aluat un colac. Lăsăm iar la dospit după care, cu ajutorul unei foarfece facem tăieturi în aluat asemeni unui soare.

Coacem la 200 grade pana devine rumen aurie.

Poftă bună și gătiți cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *