Home / Aperitive / Zacuscă / Salata de legume coapte și ciuperci
20 August, 2018

Zacuscă / Salata de legume coapte și ciuperci

Posted in : Aperitive, Mancaruri on by : Flory Kitchen

Un preparat de toamnă excelent! Gustul legumelor coapte se îmbină armonios cu ciupercile și restul condimentelor, iar eu am dat o nota mediteraneana preperatului adăugând capere și oregano. Desigur puteti adaugă măsline sau pentru o tenta picantă chiar chilli…

Sa prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 4 kg vinete
  • 4 kg ardei kapia
  • 1 l suc de roșii sau roșii pasate
  • 250-400 ml ulei
  • 800 g ciuperci
  • 100 g capere
  • sare și piper
  • foi de dafin
  • boabe de piper intregi
  • 2 lg oregano uscat
  • 1 plic conservant-optional

Proporțiile le puteți varia după bunul plac.

Vom coace vinetele și ardeii,dupa care le decojim și le lăsăm la scurs. Ardeii ii decojim deasemeni și le îndepărtăm cotorul.

Mixam vinetele și ardeii într-un robot de bucătărie și adaugam intr-o cratita încăpătoare și neaderenta legumele împreună cu sucul de roșii, uleiul, sarea și condimentele. Fierbem la foc.mic 15 min după care putem adauga ciupercile iar la final caperele și sau măslinele. Fierbem zacusca aprox 35-40 min pana obtinem o consistenta potrivita iar uleiul se ridica la suprafață.. Menționez ca puteți mari cantitatea de ulei de la 250.ml pana la 500 ml.in funcție de cum preferați sau cât cere compoziția în timpul  fierberii. Pentru cantitatile folosite de mine au fost suficient 300 ml. Opțional puteți adauga ulei și deasupra după ce puneți în borcane pentru a ermetiza mai bine totul.

Compoziția o repartizam în borcane pe care le sterilizam la bain – marie sau dacă adăugați conservant nu mai e necesară sterilizarea.

Poftă bună și gătiți cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *