Home / Paine/Patiserie / Pâine de casă cu secara
22 June, 2018

Pâine de casă cu secara

Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen

O pâine pufoasă și hrănitoare, care pe lângă faptul că ne umple casa cu mirosul ei îmbietor atunci când se coace, este și foarte sanatoasă și gustoasa! Ce-i drept necesita ceva timp prepararea ei dar merita tot efortul!

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 400 g faina albă
  • 100 g faina de secară
  • 250 ml apa calda
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1/2 linguriță zahăr

Intr-un bol adaugam uleiul,apa,zahărul și apoi adaugam făina și drojdia. Frământăm pana obtinem un aluat suplu și elastic, căruia ii dam forma unei bile.

Pudram cu faina un baneton ( cos de dospit) și asezam aluatul, pe care îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm sa dospească . După dospire răsturnam aluatul pe o planeta pudrata cu făină și dam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aprox. 40 min.

Poftă bună și gătiți cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *