Home / Deserturi / Tort răsturnat cu mere
15 May, 2018

Tort răsturnat cu mere

Posted in : Deserturi, Prajituri/ Torturi on by : Flory Kitchen Tags: ,

Un desert simplu și savuros, cu mere întregi și aromate, cu gust de caramel și îmbrăcat cu frișcă aerata ….un adevărat deliciu!

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

  • 7 mere
  • 250 g zahăr pt.caramel
  • 5 oua
  • 5 lg zahăr
  • 5 lg ulei
  • 5 lg făină
  • esenta vanilie
  • merișoare și fulgi de migdale… Optional
  • 250 ml frișcă

Merele le decojim, scoatem cotorul și pregatim caramelul… Într – o cratita punem zahărul …cele 250 g și topim la foc mic.

După  asezam merele peste caramel și adaugam în interiorul lor merișoare și fulgi de migdale. Dam la cuptor aproximativ 15 min.

Între timp pregatim aluatul, separam ouăle, albușul îl batem spuma cu zaharul iar gălbenușul îl amestecam cu ulei și esenta  după care îl incorporam în spuma de albuș. Apoi adaugam faina și amestecam bine. Turnam aluatul peste mere și mai coacem pana se rumenește frumos.

Apoi răsturnam pe un platou și lăsăm la răcit. Mixam frisca și acoperim prăjitură după preferință.

Pofta bună și gătiți cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *