Home / Deserturi / Tort – Cutiuța cu căpșuni
7 May, 2018

Tort – Cutiuța cu căpșuni

Posted in : Deserturi, Torturi on by : Flory Kitchen Tags: ,

Un tort delicios, ușor și aerat ca o zi de vara!

Să prezentam ingredientele și modul de preparare :

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 lg zahăr
  • 5 lg făină
  • extract de vanilie

Pentru cremă :

  • 400 g ciocolata albă mărunțită
  • 450 ml frisca lichidă

Pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • 4-5 lg zahar
  • esenta de vanilie

Iar pentru decor.. Căpșuni proaspete

Pentru blat, separam ouăle, albușul îl batem spuma cu zaharul după care adaugam gălbenușul bătut cu un praf de sare și extractul de vanilie. După care incorporam faina cernuta. Tapetam o tava de copt cu diametrul de 18 cm detașabilă cu hârtie de copt și turnam aluatul. Coacem la 180 grade timp de aprox. 40 min.

Între timp pregatim siropul din apa cu zaharul și vanilia încălzi de pe foc pana aproape de temp.de fierbere. Il lăsăm la răcit.

Pentru cremă adaugam ciocolată mărunțită împreună cu frișca într-o cratita amestecând pana se topește bine ciocolată. Amestecul îl punem la frigider pentru câteva ore sau în congelator dacă timpul nu ne permite… Apoi mixam cremă. Blatul îl secționat în 3 părți, îl insiropam dupa preferință și adaugam crema, după care îl îmbrăcăm. Pentru ornare folosim un posh și un dui zimtat pt.model coșuleț . Deasupra decoram cu căpșuni proaspete, iar un carton rotund îl îmbrăcăm cu crema, după care îl poziționat asemeni unui capac.

Degustare plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *