Home / Prajituri/ Torturi / Tort Iepuras
6 April, 2018

Tort Iepuras

Posted in : Prajituri/ Torturi, Rețete de Paște on by : Flory Kitchen

Un tort cu tematica pascala,foarte gustos pe care il recomand cu drag!

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare:

  • 6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg nuca maruntita si prajita
  • 4 lg faina
  • 6 lg zahar
  • vanilie
  • 300 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • fondant alb,roz si negru pt.decor
  • 100 g ciocolata alba

Facem un blat mixand albusul spuma cu zaharul…adaugam galbenusul amestecat  cu esenta, nuca si faina. Incorporam totul si turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata..Coacem la 180 grade aprox.30-40 min.

Apoi feliem blatul in 3 parti.

Pentru crema ganache,topim la foc mic ciocolata cu frisca si o lasam la rece 2-3 ore…apoi mixam.

Cu crema obtinuta montam feliile de blat si imbracam tortul.

Din fondant modelam labutele,ochii si boticul iepurasului si cu ajutorul scobitorilor montam decoratiunile pe tort. Urechile le facem din ciocolata alba topita ,modeland pe hartie de copt doua urechi.

Lasam tortul la rece pt.cateva ore inainte de a servi !

Gatiti cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *