4 April, 2018
Pască fără aluat
Posted in : Deserturi, Rețete de Paște on by : Flory Kitchen
O rețetă tradițională ca și origine, fusion de asta dată… O combinație delicioasă între pasca tradițională cu aluat și un savuros cheese cake!
Să prezentam ingredientele și modul de preparare :
- 700 g brânză dulce de vaci
- 5 oua
- 100 g smântână grasă
- 50 g griș
- 50 g făină
- 130 g zahar
- 150 g stafide
- extract de vanilie
- 1 zahar vanilat
- 1 praf de copt cu șofran sau clasic
- coaja rasa a unei lămâi
- rom pt a hidrata stafidele
- zahăr pudra pt decor
Începem prin a mixa ouăle întregi cu zahărul pana se deschid la culoare și sunt spumoase. Adăugăm brânză, smântâna și incorporam. Apoi faina cu praful de copt grisul, vanilia și coaja de lămâie . La final amestecam și stafidele înmiresmate cu rom și turnam compoziția într-o formă cu diametrul de 22 cm unsa și tapetată cu faina și sau hârtie de copt . Coacem pasca la cuptorul preincalzit la 170 grade C aproximativ 1h. După coacere lăsăm pască sa se răcească în forma, după care o putem scoate și servi!
Pofta bună și gătiți cu pasiune !