Home / Mancaruri / Orez cu legume / Orez sarbesc
2 March, 2018

Orez cu legume / Orez sarbesc

Posted in : Mancaruri, Retete de post on by : Flory Kitchen

   Timp de preparare : 50 min.aproximativ

    Pentru : 6 persoane

O reteta de post si nu numai , deoarece poate fi la fel de bine si  garnitura unei fripturi ! Usor de pragatit , din ingrediente simple pe care fiecare le are in camara …

Sa prezentam in gredientele si modul de preparare :

  • 8 ardei grasi sau kapia
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 450 g ciuperci
  • 500 ml sos de rosii
  • 2 masuri orez respectiv o cana
  • sare si  piper
  • oregano uscat
  • cimbru verde sau patrunjel
  • ulei de masline

Incepem cu orezul …si anume ,intr-o tigaie sau cratita adaugam ulei de masline , incingem suficient si adaugam orezul . Amestecam bine timp de 1-2 minute , dupa care adaugam 600-700 ml apa fierbinte  ca si la pilaf …Lasam sa fiarba acoperit , amestecand din cand in cand pana ce consideram ca este bine facut .

In timp ce se face orezul , ne ocupam de legume…curatam si spalam ardeii , decojim ceapa si morcovoii . Ardeii ii taiem julien , ceapa o taiem marunt iar morcovii ii dam pe razatoarea mare . Intr-o tigaie adaugam ulei de masline si calim legumele cu putina sare . Adaugam apoi ciupercile scurse si spalate ( de la conserva ) sau proaspete…

Asezonam cu sare si piper , dupa care adaugam si sosul de rosii si oregano . Fierbem 2-3 min.dupa care adaugam legumele peste orez si incorporam bine . Potrivim gustul si orezul nostru este gata !

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *