Home / Mancaruri / Tartă Quiche Lorraine
8 February, 2018

Tartă Quiche Lorraine

Posted in : Mancaruri, Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen

Ce este Quiche lorraine? O tarta sărată cu aluat sfaramicios pe baza de unt(pate brisee), cu umplutura de oua și smantana…. și care pe lângă bacon putem jongla și cu alte ingrediente precum ciuperci, roșii, pui, verdeturi… În concluzie, o tartă delicioasa și ușor de preparat!

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece
  • putina sare
  • 3 – 4lg.apa rece
  • 250 g bacon
  • 200 g cascaval ras
  • 200 g smantana lichida
  • 4 oua
  • sare și piper

Mai întâi pregatim aluatul pt crusta, amestecam faina cu untul rece, adaugand apa cât sa obtinem un aluat omogen. Il dam la rece 30 min. Apoi intindem o foaie de aluat si asezam in formă , intepam aluatul cu furculița si îl dam la cuptor 10 minute. Dupa care adaugam cașcaval, baconul feliat si compozitia de oua și smantana dupa care încheiem cu restul de cașcaval. Lăsăm pana se rumenește frumos!

Pofta bună și gatiti cu pasiune!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *