Home / Mancaruri / Chiftelute de pui marinate
17 January, 2018

Chiftelute de pui marinate

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

O rețetă simpla și gustoasă  care se prepara ușor, cu puține ingrediente,pe care maiult ca sigur toti le avem prin camara !

Sa prezentăm ingredientele si modul de preparare:

  • 1,5 kg carne tocata de pui
  • 1 ou
  • pesmet
  • sare si piper
  • oregano
  • amestec condimente grecești
  • pesmet pt.acoperirea chiftelutelor
  • 3-4 catei de usturoi
  • sos tomat
  • seminte de fenicul
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 2 Lg amidon
  • sare si piper

Peste carnea tocata adaugam sarea,piperul,condimentele grecesti si oul. Omogenizam compoziția si potrivim consistenta cu pesmet. Cu mainile ude formam chiftelute de marimea dorita ,pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei.

Separat pregatim sosul….intr-o tigaie adaugam ulei de masline , semintele de fenicul si usturoiul taiat marunt,apoi sosul tomat. Adaugam apa cat consideram si condimentam cu sare,piper,foi de dafin si cimbru si o lingurita de zahar care sa potenteze aciditatea. Lasam sa fiarba ,iar spre final adaugam amidonul desfacut cu apă si il adaugam peste sos.

Dupa ce am terminat de prajit chiftelutele le adaugam in sos si mai lasam 5 min.sa se aromatizeze .

 

Pofta bună și gătiti cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *