Home / Mancaruri / Souffle de cartofi
13 January, 2018

Souffle de cartofi

Posted in : Mancaruri on by : Flory Kitchen

Desi sună  tendentios  , denumirea de souffle eticheteaza un preparat franțuzesc la origine, care poate fi de legume , deci sărat ,dar si dulce precum cel de ciocolată . Noi vorbim astăzi despre un souffle sărat, de cartofi ,foarte delicios si atrăgător,cremos si pufos ,tocmai bun pentru cină  in anotimpul rece ! Servit alături de o salată este o masa pe cinste!

Sa prezentăm ingredientele si modul de preparare:

  • 800 g cartofi fierti
  • 200 g cașcaval
  • 250 ml smantana dulce
  • 3 oua
  • 250 g bacon
  • sare
  • piper
  • unt pt.uns vasul
  • o Lg mălai
  • o lg praf de copt-optional

Cartofii  fierti in apa cu sare  ii pasam ca pentru piure. Baconul taiat cubulete il rumenim usor la tigaie, separam ouale ,galbenusul il amestecam cu smantana , iar albusul il batem spumă. Peste cartofi adaugam pe rand baconul , smantana,albusul si jumate din cașcavalul razuit. Amestecam bine si asezonam cu sare si piper. Ungem un vas pentru cuptor cu unt moale , tapetam cu malai si turnam compozitia. Deasupra adaugam restul de cașcaval si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de min.pana souffleul este rumen auriu.

Pofta bună și gătiți cu pasiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *