Home / Paine/Patiserie / Placinta traditionala de branza cu ravase
31 December, 2017

Placinta traditionala de branza cu ravase

Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen

  •     Timp de preparare : 1h

Aceasta placinta este una traditionala , des intalnita in trecut , in timpul copilariei nostre , era pragatita de bunici si nu numai in noptea dintre ani , iar ravasele erau menite de a transmite mesaje si indemnuri de bine celor ce o mancau !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

Pentru aluat :

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa
  • sare
  • 1-2 linguri ulei
  • 200 g untura de porc sau margarina

Pentru umplutura de branza :

  • 500 g branza tare de vaca sau oaie
  • 5 oua
  • 200 ml iaurt subtire
  • ravase

Facem un aluat din faina,apa sare , ulei si faina …framantam bine aluatul si il impartim in doua parti.. Intindem foie de luat cu un sucitor pe care o ungem cu untura si o impaturim si o intindem din nou …repetam acesta operatiune de 2-3 ori .

Untura are rolul de a fragezi aluatul si a deveni in foite subtiri asemeni celui de patiserie….

Asezam foaia in tava unsa cu untura  si pregatim umplutura ..Branza o sfaramam si o amestecam cu ouale si iaurtul , iaurtul are rolul de a subtia compozitia de branza iar placinta nu va iesi uscata…Compozitia astfel obtinuta o turnam peste foaia de aluat  , adaugam si ravasele si venim deasupra cu cealalta foie de aluat . Deasupra ungem placinta cu untura si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40 min in functie de cuptor ..

Obtinem o placinta gustoasa si rumen aurie gata de a fi servita !

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *