Home / Deserturi / Tort- Duo chocolatte
12 December, 2017

Tort- Duo chocolatte

Posted in : Deserturi, Torturi on by : Flory Kitchen

Un tort elegant si gustos potrivit in orice ocazie si foarte usor de pragatit !

Il puteti prapara in orice forma doriti , important este ca forma sa aiba pereti detasabili pentru un aspect cat mai prezentabil …Eu am folosit o forma cu diametrul de 26 cm , am vrut un tort mai intins asemeni unei tarte , folosind o forma cu diametru mai mic 20-22 cm obtineti un tort mai inalt .

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

Pentru blat :

  • 250-300 g biscuiti digestivi sau simplii
  • 200 g unt moale

Pentru moussul de ciocolata cu lapte :

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 120 ml frisca
  • 15 g gelatiana
  • 20 ml apa rece
  • 160 ml frisca

Pentru moussul de ciocolata alba :

  • 200 g ciocolata alba
  • 120 ml frisca
  • 15 g gelatina
  • 20 ml apa rece
  • 160 ml frisca

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
  • fructe proaspete

Incepem prin a face blatul…maruntim biscuitii intr-un robot de bucatarie si adugam untul foarte moale usor topit si omogenizam sa obtinem un aluat nisipos pe care il presam in tava si il dam la rece pana pregatim restul ingredientelor .

Pentrul moussul de ciocolata cu lapte , ciocolata maruntita o asezam intr-o cratita impreuna cu 120 ml de frisca si o topim pe foc mic amestecand continuu …gelatina o hidratam in 20 ml apa rece pentru cateva minute pana se umfla si o incorporam cu un tel in amestecul de ciocolata la foc mic , sa nu depaseasca 60 grade …si o lasam apoi sa se tempereze 10 min. Mixam frisca , adica cei 160 ml si peste ciocolata incorporam frisca batuta cu miscari usoare . Turnam moussul peste blatul de biscuiti si dam iar la frigider sau in congelator 30 min pana se intareste si ne permite sa venim cu stratul urmator .

Procedam la fel si cu ciocolata alba , iar deasupra pregatim glazura …

Ciocolata neagra o maruntim si impreuna cu untul si frisca lichida o topim pe foc mic cat sa obtinem o ciocolata fina si lichida , puteti sa mai adugati frisca daca ciocolata este prea groasa …impotant este sa avem un amestec lichid cat sa curga usor cand acoperim tortul…lasam putin sa se raceasca si turnam glazura peste tortul rece netrzind cu o spatula.

Decoram cu fructe proaspete …

Degustare placuta si nu uitati , Gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *