Home / Aperitive / Toba de porc /Terina de porc
2 December, 2017

Toba de porc /Terina de porc

Posted in : Aperitive, Retete de craciun on by : Flory Kitchen

  •   Timp de preparare : 1 h +5-6 h la frigider
  •   2 tavite

Aceasta toba de porc sau terina cum imi place mie sa ii spun , este o reteta foarte usoara si gustoasa , o alta varianta a tobei traditionale in ce priveste modul de preparare . Vreau sa mentionez ca puteti folosi si alte organe , precum ficat si desigur ureche de porc si putina slanina cu sorici daca preferati mai gras ….Va recomand cu drag reteta iar acum sa trecem la prezentarea ingredientelor si modului de preparare :

  • 3 rinichi de porc
  • o inima porc
  • un ciolan afumat aprox.1.5kg
  • 20 feliute bacon( pancetta)
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • ienibahar boabe
  • sare si piper macinat pt. asezonare

Spalam organele si le curatam de eventualele pielite , taiem ciolanul in doua pentru a se aseza bine in oala si asezam organele si ciolanul intr-o oala impreuna cu mirodeniile si acoperim cu apa . Fierbem totul 30 min.la oala sub presiune sau in mod clasic  aprox.1 h. Dupa ce s-au fiert , le scoatem intr-un bol si asteptam sa se raceasca putin pentru a le taia .

Intre timp ,pregatim tavitele…eu am ales doua tavite din aluminiu de unica folosinta , dar puteti pune in ce forma aveti …deci ,in tavite asezam una langa alta felii de bacon in asa fel incat sa acoperim forma . Ingredientele taiate le condimentam cu sare si piper si asezam in forme compozitia adaugand zeama in care au fiert ciolanul si organele….lucrul asta ne ajuta ca toba sa se inchege. Apoi dam tavitele la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox.40-45 min. Dupa ce le-am scos din cuptor , lasam sa se racesca toba si dam la frigider 5-6 ore sau mai bine peste noapte pentru a se inchega foarte bine .

Puteti servi ca aperitiv insotita de mustar sau legume proaspete !

Pofta buna si Gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *