Home / Deserturi / Mere coapte
2 December, 2017

Mere coapte

Posted in : Deserturi, Retete de craciun on by : Flory Kitchen

  •   Timp de preparare : 45 min.
  • Pentru : 5 portii

Este o reteta usoara si foarte savuroasa care va raspindi miros ademenitor in toata casa …Foarte rapid acest desert si cu un deosebit miros de sarbatoare . Eu nu voi adauga zahar suplimentar acestui preparat , consider ca nu e necesar dar, daca preferati mai dulce puteti adauga 2-3 linguri de zahar in interiorul merelor…

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 5 mere
  • o gutuie mare
  • o mana fulgi migdale
  • o mana miez de nuca marutit
  • o mana merisoare
  • stafide
  • 100 g unt topit
  •  miez de nuca intreg
  • 50 ml amaretto
  • esenta de rom

Spalam si uscam merele si le scoatem cotorul . Taiem gutuia felii si pregatim un vas in care vom coace merele .

Fiecare mar il ungem cu unt topit si il tavalim prin miez de nuca sau fulgi de migdale . Dupa ce termin operatiunea adaugam in interiorul merelor stafide , merisoare , miez de nuca , adugam in vas si feliile de gutuie , esenta de rom si amaretto . Presaram nuca ramasa si adaugam  unt peste mere si gutui .

Coacem merele la cuptorul preincalzit la 180 grade aprox. 30 min.

La final ne bucuram de  un desert parfumat si delicios tocmai bun in acest anotimp friguros !

Degustare placuta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *