Home / Mancaruri / Coq au vin / Cocos cu vin
27 November, 2017

Coq au vin / Cocos cu vin

Posted in : Mancaruri, Retete provencale on by : Flory Kitchen

O reteta frantuzeasca foarte cunoscuta servita cu succes in restaurantele frantuzesti , care primeaza prin gustul bogat si rafinat . Simplu de preparat Coq au vin sau cocos cu vin cum i se spune este un deliciu pe care vi-l recomand si voua ! se cunosc mai multe variante de preparare , aceasta fiind cred eu cea mai simpla si mai putin laborioasa . Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 700 g carne de cocos ( doua pulpe intregi si 1/2 din piept )am folosit eu
  • 100 g bacon
  • 50 g unt
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 500 g ciuperci
  • 200 g rosii cherry
  • piper boabe+foi dafin
  • boia
  • sare
  • piper macinat
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel si cimbru proaspat
  • 400 ml vin rosu sec
  • ulei de masline

Incepem prin a cali putin baconul intr-o tigaie , si il lasam deoparte . Apoi continuam cu ciupercile pe care le-am taiat sferturi , ceapa si usturoiul tocate , rosiile taiate jumatati si morcovul taiat rondele sau cubulete. Legumele calite le transferam intr-un vas si rumenim usor carnea de cocos pe care am uscat-o in prealabil si am condimentata-o . Dupa ce s-a rumenit frumos carnea o adaugam peste legume , condimentam cu sare , boia si adaugam baconul si vinul rosu . Acoperim vasul si gatim la foc mic 1 h sau 1h 30 min.in functie fragezimea carnii sau la cuptor dupa cum preferati . Daca pe parcursul gatirii lichidul scade prea mult , mai adaugam vin sau supa .

Garnisim cu patrunjel verde si servim !

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *