Home / Supe/ciorbe / Ciorba ardeleneasca/cu varza si afumatura
4 November, 2017

Ciorba ardeleneasca/cu varza si afumatura

Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen

  •   Timp de preparare : 50 min.
  •   Pentru : 10 portii

Aceasta ciorba este extrem de gustoasa si satioasa . Este putin mai aromata decat ciorbele noastre clasice dar foarte placuta ….Intalnita in mare parte in zona ardealului incet, incet a fost preluata si de alte zone care au indragit-o .

Gustul afumaturii si aroma semintelor de chimen o transforma intr-o ciorba delicioasa apreciata de gurmanzi si  intr-una destul de rafinata…Eu o recomand cu drag , mai ales in anotimpul rece si sper ca o ve-ti incerca !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 700 g scarita afumata
  • 1/2 varza alba
  • 3 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 radacina telina
  • 1 pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • o ceapa
  • 150 g rosii in sos tomat
  • 500 ml bors proaspat
  • sare
  • piper boabe – dupa gust
  • 1-2 lg. chimen
  • verdeata – patrunjel , telina verde ,leustean
  • o lg. tarhon uscat- optional

Taiem scarita si o calim intr-o cratita cu putin ulei , timp in care pregatimo zarzavaturile… taiem varza ca pt.salata si o punem intr-un bol , apoi restul zarzavaturilor le curatam si le taiem corespunzator. Peste scarita adaugam legumele taiate , sarea si le mai calim putin dupa care adaugam apa si fierbem totul 15-20 min. Apoi adaugam varza , rosiile , boabele de piper si chimenul si mai lasam sa fiarba cateva minute pana ce este gatita si varza . In cele din urma adaugam borsul si verdeata tocata , mai potrivim de sare si ciorba este gata !

Pofta buna si nu uitati , gatiti cu pasiune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *