10 October, 2017
Ceafa de porc cu sparanghel si ierburi de provence
Posted in : Fripturi on by : Flory Kitchen
Timp de preparare : 30 min.
- Pentru : 6 persoane
O reteta usoara si la indemana atunci cand vrem sa pregatim ceva rapid si gustos…Se remarca prin savoare si modul simplu de preparat.
Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :
- 6 bucati ceafa de porc fara os -aprox. 1 kg
- ulei de masline
- piper
- sare cu ierburi de provence
- 200 g sparanghel
- rosii cherry
- 100 ml vin alb
- salvie,cimbru si rozmarin verde
Eu am ales sa gatesc acest preparat intr-o tava grill , dar puteti folosi si o tigaie obisnuita .
Pentru inceput condimentam carnea si o ungem cu ulei de masline . Va recomand sa ungeti carnea si nu vasul in care gatim deorece vom scapa de fumul rezultat in urma frigerii.
Incingem vasul in care gatim si adaugam feliile de ceafa si le rumenim pe ambele parti 3-4 min. Cand este suficient facuta carnea , adaugam vinul alb , rosiile taiate jumatati si sparanghelul. Eu am folosit sparanghel marinat , in cazul in care folositi sparanghel crud , acesta trebuie curatat de portiunea lemnoasa si oparit cateva minute.
Presaram frunze de cimbru si rozmarin proaspat si lasam 3-4 min sa se aromatizeze carnea cu sucul lasat.
Pofta buna si gatiti cu pasiune !