Home / Aperitive / Humus cu ardei copti
11 September, 2017

Humus cu ardei copti

Comments : 1 Posted in : Aperitive on by : Flory Kitchen

  •   Timp de preparare : 30 min.
  •   Pentru : 6 persoane

Humusul este un aperitiv bogat in nutrienti si foarte hranitor . Cel facut in casa este mult bun decat cel din comert , fiind mult mai natural si fara aditivi . Cu specific libanez , acest preparat are multe variante in functie de condimentele folosite  obtinem gusturi diverse . Mie imi place varianta cu ardei copti dar puteti incerca orice varianta preferati . Sper sa va placa si sa il incercati !

Sa prezentam ingredientele si moddul de preparare :

  • 2 cutii a 400 g fiecare naut fiert
  • 4-5 ardei kapia copti
  • 1-2 lg.tahini ( pasta de susan )
  • sare
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • cumin macinat pt. decor

Scurgem conservele de naut si il clatim sub jet de apa rece . Intr-un bol punem nautul si ardeii copti taiati fasii , asezonam cu sare , ulei de masline , pasta de susan si cu un mixer vertical pasam foarte bine pana obtinem o consistenta fina si cremoasa . Potrivim gustul si asezam hummusul  intr-un vas pentru servit si decoram cu boabe de naut , ardei si cumin .

Pentru o tusa finala adaugam putin ulei de masline si putem servi cu lipie sau paine prajita .

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

 

1 COMMENT

One thought on : Humus cu ardei copti

  • Cris
    September 13, 2017 at 7:01 am

    Gătești cu pasiune!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *