Home / Deserturi / Cataif
11 September, 2017

Cataif

Comments : 1 Posted in : Deserturi on by : Flory Kitchen

    Timp de preparare : 20 min.

    Pentru : 8 persoane

Cataiful turcesc este un desert foarte usor si la indemana oricui…dulce si aromat si foarte spectaculos .

Este o reteta veche , de inspiratie orientala ,intalnit cu precadere in Turcia dar si in Grecia . Blatul de cataif il gasiti in magazinele arabesti dar si in unele hipermarketuri .

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 1 blat cataif
  • 500 ml apa
  • 300 g zahar
  • 100 g miere
  • zeama de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50-100 g miez de nuca dupa preferinta

Punem intr-o cratita apa si zaharul si fierbem 15 min,adaugam mierea si si mai lasam pe foc cateva minute . lasam siropul sa se racoreasca si aromatizam cu zeama de lamaie .

Insiropam blatul de cataif cu siropul preparat si il lasam 30 min.sa absoarba bine lichidul , dupa presaram nuca taiata marunt , batem frisca si ornam cataiful dupa preferinta .

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

1 COMMENT

One thought on : Cataif

  • Cris
    September 13, 2017 at 7:06 am

    Mă întorc la vremea copilăriei de mult nu am mai mâncat Cataif.Cu siguranță îl voi pregăti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *