Home / Deserturi / Tagine de fructe glazurate cu miere
27 August, 2017

Tagine de fructe glazurate cu miere

Comments : 1 Posted in : Deserturi, Retete asiatice/orientale on by : Flory Kitchen

  •       Timp de preparare : 40 min.
  •      Pentru : 4-6 pers.

Tagine sau tajine este un fel de mancare specific marocan , usor de  pregatit si care da frau liber imaginatiei in ce priveste combinarea ingredientelor . Un preparat exotic , asemeni unei tocanite , care se gateste in Maroc , Algeria , Africa de nord si Tunisia . Asa cum am mai mentionat si la alta reteta , tagine este vasul in care se gateste preparatul si implicit cel care da numele respectivului fel . Este un vas minunat si ofera preparatului o nota aparte . Se poate face tagine cu legume , carne , peste si de ce nu …cu fructe , asa cum am ales eu reteta de astazi.

Este o reteta usoara , gustoasa si plina de arome si miresme incantatoare tocmai buna acum la inceputul toamnei . Eu si familia mea iubim acest preparat si il recomand cu mare drag , iar daca nu detineti un vas tagine , puteti prepara reteta si intr-un alt vas sau o cratita nonaderenta . Oricum bogatia gustului si aromele va vor cucerii ! O putem prepara in orice anotimp …vara , toamna si chiar si iarna .

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 3 nectarine
  • 2 pere
  • 500 g mix de fructe uscate ( prune , curmale ,mere, caise etc )
  • 50 g zahar
  • o cutie compot de ananas rondele
  • 200 ml sucul de la compot
  • 100 g merisoare uscate
  • 150 g mix de nuci si alune
  • 50 ml sos de rodie
  • 1 baton scortisoara
  • 2-3 stelute de anason

Pentru inceput vom felia nectarinele si perele . Apoi punem pe foc vasul tagine si adugam putin unt , apoi zaharul , dupa care perele si nectarinele , scortisoara si anasonul . Adaugam si merisoarele , apoi zeama compotului si acoperim vasul si lasam 5-7 min sa fiarba . Dupa ce s-au gatit oarecum fructele , adaugam si rondele de ananas taiate pe jumatate , mixul de nuci si fructele uscate . Amestecam sa incorporam toate ingredientele , adaugam si melasa sau sosul de rodie . Acoperim din nou vasul si mai lasam 10 min. dupa care tagine-ul nostru cu fructe este gata , plin de arome imbietoare si ne asteapta sa il savuram !

Pofta buna si gatiti cu pasiune !

 

1 COMMENT

One thought on : Tagine de fructe glazurate cu miere

  • Cris
    September 13, 2017 at 7:07 am

    Surprinzător.Felicitari.Gateste mereu de vede că iubești gastronomia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *