Home / Bauturi / Sangria cu vin rosu
22 July, 2017

Sangria cu vin rosu

Posted in : Bauturi on by : Flory Kitchen

  • Timp de preparare : 10 min

Sangria este o bautura racoritoare slab alcoolizata , pe baza de vin rosu si fructe ,de origine spaniola sau portugheza , preferata si de argentinieni . Asemeni unui punch englezesc , foarte aromata este bautura vedeta pe terase si nu numai a spaniolilor.

Se prepara in mai multe variante , cea originala fiind rosie ca focul-respectiv realizata din vin rosu , apoi au aparut si alte variante mai ligh divers aromatizate adaptata mai multor gusturi . Fie ea rosie sau alba , sangria ramane prin excelenta o bautura indragita de cunoscatori si savurata cu placere in zilele toride de vara !

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 750 ml vin rosu sec sau demisec (dupa prefeinta)
  • 70 ml brandy sau lichior de portocale – optional
  • 2 lg zahar brun
  • 2 portocale feliate
  • 1 mar verde ( granny smith) feliat
  • 2 piersici feliate
  • 250 ml suc proaspat de portocale sau apa minerala
  • 2-3 stele de anason
  • fasii din  coaja de portocala
  • cuburi de gheata

Intr-o carafa adaugam cuburile de gheata , fructele si apoi vinul rosu rece si zaharul . Amestecam putin ingredientele apoi adaugam coniacul sau lichiorul dupa preferinta , sucul de portocale si mirodeniile. Lasam 10-15 minute sa se aromatizeze bautura si servim !

Va recomand cu drag sa incercati reteta si va doresc o vara minunata in compania unei Sangria !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *