Home / Paine/Patiserie / Focaccia cu rozmarin
16 July, 2017

Focaccia cu rozmarin

Comments : 1 Posted in : Paine/Patiserie on by : Flory Kitchen

  •    Timp de preparare : 1h 30min

Focaccia este o paine italiana asemeni unei pizza , asezonata cu ierburi , mozarella si nelipsitul ulei de maline.

Sper sa o incercati si voi .

Sa prezentam ingredientele si modul de preparare :

  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • sare
  • 15 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • ulei de masline
  • rozmarin verde

Preparam aluatul ca pentru paine , din apa ,drojdie ,faina , sare si putin ulei de masline. Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul si il impartim in 2 parti egale . Fiecare parte o modelam sub forma unei bile si o intindem cu sucitorul dandu-i forma rotunda , nu mai groasa de 1 cm.

O ungem cu ulei de masline si o presam usor cu degetele formand mici adancituri in care punem fire de rozmarin.

Coacem la cuptorul preincalzit aproximativ 30 min.

Pafta buna si gatiti cu pasiune !

1 COMMENT

One thought on : Focaccia cu rozmarin

  • cris
    July 17, 2017 at 2:12 pm

    Sa tot mănânci.Savuroasa!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *