Home / Supe/ciorbe / Ciorba de pui
9 June, 2017

Ciorba de pui

Comments : 1 Posted in : Supe/ciorbe on by : Flory Kitchen

  •   Timp de preparare 40 min
  • Pentru : 8-9 portii

La pranz mai ales este intotdeauna bine venita o ciorbita…fie ea de legume , cu pui , cu orice dorim ciorba ca si preparat nu ar trebui sa ne lipseasca de la pranz , deoarece constituie o sursa importanta de substante nutritive si ajuta digestia…. Eu am ales sa prepar aceasta cioba cu aripioare de pui , deoarece sunt preferatele fiicei mele , dar puteti folosi din pui orice parti prefarati…

Sa ne apucam de treba…avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

  • 10 aripioare cca 900 g
  • 3 morcovi
  • o ceapa
  • 2 tije telina
  • 1 pastarnac
  • 1 arde gras
  • 1 patrunjel radacina
  • 500 g cartofi
  • 1/2 cutie rosii decojite
  • 100 g fidea sau taitei
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean
  • 500 ml bors natural( sau zeama de lamaie daca nu agreati borsul)
  • sare dupa gust
  • 2-3 liguri ulei

Alegem o oala in care vom prepara ciorba noastra , eu de regula aleg oala sub presiune deoarece mancarea se face mult mai repede si isi pastreaza mult mai bine vitaminele si mineralele , dar puteti pregati si intr-o oala obisnuita…

Cum spuneam, in oala adaugam putin ulei de masline si adaugam aripioarele spalate , uscate si transate si le rumenim usor . Intre timp spalam , curatam legumele , ceapa o taiem marunt , ardeiul , pastarnacul si patrunjelul cubulete iar morcovii rondele . Cartofii cuburi si tijele de telina le taiem fin .

Peste aripiorele din oala adaugam zarzavaturile si 3 l apa , acoperim si lasam sa fiarba pana carnea si legumele sunt bine facute fara sa se sfarame..Apoi putem adauga rosiile cuburi  , lasam sa dea un clocot si adaugam fideaua , verdeata tocata si borsul . Potrivim de sare si mai lasam aproximativ 5 min.

Va doresc pofta buna si gatiti cu pasiune !

1 COMMENT

One thought on : Ciorba de pui

  • cris
    June 11, 2017 at 12:25 pm

    Savuroasa!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *