Home / Retete asiatice/orientale / Tajine de curcan cu legume
24 May, 2017

Tajine de curcan cu legume

Comments : 2 Posted in : Retete asiatice/orientale on by : Flory Kitchen

  •  Timp gatire: 1h
  •  Numar de portii:4-6

Ador aromele bucatariei orientale….de cand am cumparat acest vas minunat-tajine , nu prea a avut timp sa stea cuminte in cutie si l-am tot pus la treaba…Bucataria orientala este prin natura ei una dintre cele mai fabuloase bucatarii din toate punctele de vedere…vasele folosite , tehnicile de preparare,coloritul si condimentele  completeaza fara doar si poate aura mirifica a Orientului.

Reteta care am propus-o azi este una simpla si la indemana ca toate  retele cu acest specific de altfel..tajinul este minunatia de vas in care se gateste , care denumeste la propriu  felul de mancare si poate fi tajine cu… orice!

Pentru acest preparat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg carne de curcan sau pui-cum preferati
  • 4 ardei grasi rosii sau verzi
  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei
  • o ceapa medie
  • 2 morcovi potrivit de mari
  • 500g ciuperci prospete sau o conserva de ciuperci
  • cimbru si patrunjel verde
  • ulei de susan sau de rapita
  • sare si piper
  • 1 cm ghimbir razuit
  • 1 lingurita rasa din urmatoarele mirodenii:seminte de fenicul,boia dulce,curcuma,garam masala,coriandru macinat si 1 varf lingurita boia iute afumata
  • 300 g rosii decojite taiate cuburi din conserva

Modul de preparare:

Asezam pe foc vasul tajine in care adaugam uleiul,ceapa tocata,ghimbirul razuit, condimentele uscate si le calim usor. Apoi adaugam carnea pe care am portionat-o dupa cum dorim si o rumenim usor cat sa prinda culoare,dupa care adaugam 200 ml supa de pui sau apa,asezam capacul vasului si lasam sa se gatesca 20 min.sau pana carnea este bine patrunsa timp in care mai adaugam lichid daca este necesar.Intre timp spalam , curatam si feliem legumele dupa cum urmeaza:morcovii rondele, vinetele ,ardeii si dovleceii cuburi iar ciupercile jumatati sau sferturi dupa caz…daca sunt micute le putem lasa intregi.

Imediat ce carnea este facuta , adaugam legumele , asezonam cu sare si piper si continuam gatirea. Cand sunt aproape facute si legumele adaugam rosiile cuburi si mai lasam aprox.5-7min.

La final garnisim cu verdeata taiata fin.

Servim ca atare sau cu o garnitura de orez basmati sau cous-cous.

Imi doresc sa incercati si voi aceasta reteta , iar pana la urmatoarea,

Gatiti cu pasiune!

2s COMMENTS

2 thoughts on : Tajine de curcan cu legume

  • cris
    May 24, 2017 at 6:40 pm

    Excepțional.O bucătăreasă desăvârșită.

Leave a Reply to Rodi Tragone Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *