Home / Retete provencale / Ratatouille la cuptor
24 May, 2017

Ratatouille la cuptor

Comments : 1 Posted in : Retete provencale on by : Flory Kitchen

Pentru ca este sezonul legumelor  care abunda de prospetime ,va propun o reteta in stil provencale si anume , Ratatouille la cuptor cu ierburi de provence! Este o reteta simpla si foarte gustoasa , asemeni unei tocanite dar mult mai rafinata!

Sa trecem la prezentarea ingredientelor….

  • 3 ardei grasi de diverse culori
  • 500 de rosii cherry
  • 1 dovlecel galben
  • 2 zuchinnii sau dovlecei obisnuiti
  • 2 vinete medii
  • 500 ml sos de rosii
  • ulei de masline
  • crengute proaspete de cimbru,salvie si rozmarin
  • sare,piper,oregano uscat-dupa gust
  • 150 g masline verzi

Acum modul de preparare:

Preincalzim cuptorul la 170 grade C si alegem un vas incapator pentru reteta noastra.

Spalam legumele si le curatam,apoi taiem cuburi de marime potrivita ardeii,vinetele si dovlecii.

Ungem cu ulei vasul pentru cuptor , turnam 1/2 din sosul de rosii , asezonam cu sare si piper si asezam legumele alternativ.

Apoi taiem rosiile jumatati sau sferturi si le asezam peste celelalte legume  stropim cu ulei de masline , adaugam  restul de sos de rosii , maslinele si asezonam cu sare , piper si ierburile de provence maruntite.

Introducem vasul la cuptor pentru aproximativ 60 min.in functie de cuptor la 180-200 grade C.

Savurati cu placere !

Nu uitati , Gatiti cu pasiune!

 

 

 

1 COMMENT

One thought on : Ratatouille la cuptor

  • May 25, 2017 at 4:27 pm

    O gospodina foarte priceputa!La cat mai multe retete apetisante!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *